понеділок, 9 листопада 2015 р.

Математика


Математика — найстародавніша з усіх наук. Поняття числа — одне з основних понять мате­матики — виникло з практичних потреб люди­ни на світанку історії людства. Ще в давні часи математику називали «цари­цею наук», «ключем до всіх наук». Древньогрецький філософ Платон (VI ст. до н. е.) вва­жав математику знаряддям для вивчення філо­софії і над дверима Академії, будинку, де він займався з своїми учнями, звелів зробити на­пис: «Нехай сюди не входить ніхто, хто не знає геометрії». А одному з тих, хто бажав стати чле­ном його школи, не знаючи геометрії, він ска­зав: «Іди геть! Ти не маєш знаряддя для вивчен­ня філософії» (Для древньогрецьких учених ма­тематика була насамперед геометрією. Її вва­жали особливо важливою наукою).

Видатні вчені всіх часів надавали математиці величезного значення.

«Ніяке людське дослідження не може бути назване істиною, якщо воно не проходить через математичні доведення», — писав славнозвісний італійський художник, учений і інженер Леонардо да Вінчі.

Положення математики в сучасному світі далеко не те, яким воно було сто чи навіть тільки сорок років тому.Математика перетворилася на повсякденне знаряддя дослідження у фізиці, астрономії, біології, інженерній справі, організації виробництва і багатьох інших галузях теоретичної і прикладної діяльності. Багато великих лікарі, економісти та фахівці в області соціальних досліджень вважають, що подальший прогрес дисциплін, що їх тісно пов'язаний з більш широким і повнокровним використанням математичних методів, ніж це було до цього часу. Не дарма грецькі вчені говорили, що математика є ключ до всіх наук.

Звичайно ж, вищесказане ще раз доводить те, як математика важлива не просто сама по собі, а як її потребують інші науки, спираються на математичні факти і, тим самим, допомагають розвиватися людству все далі і далі!

Математика завжди була невід'ємною і существеннейшей складовою частиною людської культури, вона є ключем допізнання навколишнього світу, базою науково-технічного прогресу і важливою компонентою розвитку особистості.

Математика містить у собі риси вольової діяльності, умоглядного міркування і прагнення до естетичної досконалості. Її основні і взаємно протилежні елементи -логіка й інтуїція, аналіз і конструкція, спільність і конкретність.

Ми розглянули вже багато причин, по яких математика вважається навіть не однією з, а найважливішою наукою. Спробуємо тепер привести ще ряд фактів, які доводять це. Вони є простими, з ними стикається будь-яка людина, причому щодня.

1 коментар:

  1. ссудная компания, которая предоставляет мне ссуду в размере 5 000 000,00 долларов США. Когда другие инвесторы ссуды проигнорировали мое предложение, но г-н Бенджамин Ли предоставил мне успешный ссуду, они напрямую занимаются ссудным финансированием и проектом с точки зрения инвестиций. они предоставляют финансовые решения компаниям и частным лицам, ищущим доступ к фондам рынков капитала, они могут помочь вам профинансировать ваш проект или расширить ваш бизнес .. Контакт по электронной почте :::: Также 247officedept@gmail.com или напишите на номер WhatsApp на + 1- ( 989-394-3740)

    ВідповістиВидалити